Entre tots ho aconseguirem

Construïm la República Catalana

El dia 1 d'Octubre els catalans vam votar l'inici del nostre futur, vaig votar SÍ. La República Catalana que vam declarar a l'octubre sha d'acabar de construïr.

diumenge, 18 de novembre del 2012

SPAINS SECRET CONFLICT


Fa un parell de dies em va arribar un correu electrònic amb un enllaç a un documental fet per un periodista anglès (Gary Gibson) en el que parlava del conflicte entre Catalunya i Espanya i entrevistava a diferents veus tant nacionalistes espanyols (en diuen sentiment) com nacionalistes catalans (en diuen trencadors d'Espanya), també d'inmigrans que entenen el conflicte (Mathew Tree).

En aquest documental s'ha fet una visió externa del procés d'independència que podriem dir que va començar a fer-se més fort amb les consultes populars, la primera a Arenys.

Hi ha visions de tot tipus com la del President Jordi Pujol i la del Presidente José Maria Aznar, passant per periodistes maltractadors de Catalunya com en Federico Jiménez Losantos i defensors de la Independència com en Josep-Lluís Carod-Rovira.

M'ha sorprès molt gratament un taxista de Madrid que deia que entenia la situació catalana.

En el reportatge s'explica molt bé i amb exemples el dèficit fiscal català, amb exemples d'altres parts d'Europa.

Bé no vull extendre'm molt, només vull compartir al reportatge i que tothom tregui les seves conclusions. El què sí m'agradaria és que arribés no només a independentistes, l'haurien de veure també des d'Espanya i que també opinéssin i així intentar que entenguéssin la realitat catalana.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada